Nyheter från advokatvärlden

Vi fortsätter med succén från förra inlägget där vi presenterade olika nyheter och snackisar.

Kommer Zlatan vinna även i rätten? Han vinner i stort sett allt på fotbollsplanen så om vi skulle gå på den statistiken ser oddsen bra ut för Zlatan.

Vi börjar med Zlatan som ju drivet ett mål mot förre friidrottstränaren Ulf Karlsson gällande förtal. Karlsson ska ha anklagat Zlatan för att ha varit dopad. I målet kräver inte Zlatan något skadestånd, däremot kommer Karlsson att få betala rättegångskostnaderna för Zlatan och eftersom timpenningen legat på 3 400 exklusive moms vill Karlsson nu pröva detta i rätten.  Timpenningen överstiger rättshjälpstaxan med ungefär 100 procent.

Sedan till det mycket ovanliga fallet med en avstängd advokat som missat att överklaga ett beslut från migrationsverket gällande utvisning. Advokaten uteslöts ur advokatsamfundet för att i under flera år ha misskött sitt uppdrag. Han valde ändå att fortsätta att arbeta för migrationsverket och Mohammed Ali Ebrahimi. Därefter missade advokaten att lämna in en överklagan mot Mohammeds utvisningsbeslut.

I Falun fick en advokat en bluffaktura skickad till sig från ett företag som kallar sig Bolagsupplysningen. Nu vill han varna andra och uppmanar dem att slänga eventuella fakturor från företaget direkt i soporna. Bolagsupplysningen finns sedan flera år tillbaka på Svensk Handels varningslista över företag som håller på med bedrägerier.

I Stockholm hamnade Sverigedemokraternas Kent Ekeroth i bråk strax innan jul. Nu är han kallad till förhör och kommer att ha advokaten Johan Eriksson vid sin sida.

Stockholm en skön sommardag.

Med det sagt avslutar vi det här inlägget för den här gången och återkommer med uppföljning i senare inlägg.

Vi vill också passa på att önska alla ett gott nytt år. Särskilt vill vi tacka chefen för årets julklapp – en golfkurs. Med lite övning kanske någon av oss kommer att slå dig någon gång.

Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 5 =