Vad tjänar de bästa advokaterna i Sverige?

Det är allmänt känt att advokater tjänar en hel del på sitt yrke. Inte minst för att de har genomgått långa utbildningar, avlagt flera examensprov och verkligen fått bevisa sig för en plats i det svenska advokatsamfundet, utan även för att de står som företrädare inför lagen för att ge en individ en röst i rättssammanhang. Det kräver djupa och breda kunskaper inom hela det massiva rättssystemet, den detaljrika rättsprocessen och en mycket god analysförmåga.

Bland Sveriges tio främsta toppadvokater är det endast en som tjänar mindre än en miljon om året. Den som tjänar allra bäst drar in över 3,5 miljoner, och många känner säkert till namnet på Sveriges bästa och mest betalda toppadvokat, har gått ur många mål med rätten på sin sida, och hans anseende har genom åren växt sig allt starkare. Den toppadvokat under denne gigant tjänar nästan en hel miljon mindre.

Som advokat är det din uppgift att företräda en individ som står anklagad inför lagen. Att lyfta fram samtliga perspektiv ur en anklagad persons synvinkel kräver en oerhört stor analytisk förmåga, en djup förståelse för hur rättssystemet fungerar och vad som är viktigt för en anklagade att lyfta fram. Advokaten är sanningens väktare som alltid ser till rättvisa skipas rättvist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =